Minder lawaai in DBuren dankzij Boks Scholten Stichting

Montage

Dankzij de Boks Scholten Stichting heeft DBuren akoestische plafonds en wandpanelen in de woonkamer en keuken kunnen realiseren. Het pand van DBuren bevat veel beton en glas. Ondanks de warme en sfeervolle inrichting klonken geluiden hard en ‘zongen rond’. Dit leverde bij de bewoners problemen op bij de prikkelverwerking. Na een deskundige analyse en advies […]

Ook de voortuin is klaar

Voortuin betegeld

Vanaf dit voorjaar hebben bewoners, begeleiding en familie hard gewerkt aan de voortuin: een heg is geplaatst en medio oktober is het tegelpad aangelegd. Nu kunnen we de ramen ook veilig lappen! En medio november zijn er diverse grassen en hortensia’s geplant. Wat is dat mooi geworden!

Lekkere groenten uit eigen tuin

2020-groentetuin-13-2

Peter, Mathijs, Bram en wat familie werkten vanaf mei iedere week een aantal uren in de groentetuin. Al het schoffelen, wieden, sproeien, zaaien, uitdunnen, opbinden, leverde lekkere gezonde en onbespoten spekbonen, wortels, courgettes, pompoenen, aarbeien, frambozen, tomaten, andijvie, sla en prei op. Toch jammer dat die hazen de bietenplanten tot twee keer toe erg lekker […]

De ‘oma’s’ treden op bij DBuren in coronatijd

De 'oma's' treden op bij DBuren

7 april traden de ‘Oma’s’ op in de tuin bij DBuren en bezorgden hiermee bewoners én begeleiding energieke afleiding. Sinds de overheidsmaatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zijn bewoners alle dagen van de week thuis, zonder dagbesteding en zonder bezoek van ouders, familie en vrienden.

Krentenbrodenactie groot succes

Krentenbroodactie groot succes

Ouders, familie en vrienden van bewoners schreven zich massaal in voor de krentenbrodenactie van DBuren. Op 31 oktober konden we 397 heerlijke krentenbroden van Bakkerij Bril afleveren bij onze afnemers. Hiermee haalden we € 1400 op voor DBuren.

DBuren viert drie mijlpalen

BBQ 2019

Met een zonovergoten en gezellige barbecue vierden bewoners, begeleiders, ouders en naastbetrokkenen zaterdag 7 september drie mijlpalen: het 5-jarig bestaan van de Oudervereniging DBuren, het 2-jarig bestaan van DBuren en vooral hoe fijn het is dat de heerlijke tuin nu klaar is!

Bewoners proberen belevenistafel uit

2019-05-belevenistafel

Op woensdag 15 mei probeerden bewoners van DBuren de belevenistafel ‘Hopla’. Bewoners waren zeer gemotiveerd en de begeleiding kreeg deskundige uitleg van leverancier OnWijs. De belevenistafel komt op ons verlanglijstje te staan! En DBuren onderzoekt de mogelijkheden om zo’n tafel samen met andere woonvormen aan te schaffen. Bekijk ook het filmpje op onze facebookpagina.