Nieuws & Updates DBuren

De 'oma's' treden op bij DBuren

De ‘oma’s’ treden op bij DBuren in coronatijd

7 april traden de ‘Oma’s’ op in de tuin bij DBuren en bezorgden hiermee bewoners én begeleiding energieke afleiding. Sinds de overheidsmaatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zijn bewoner alle dagen van de week thuis, zonder dagbesteding en zonder bezoek van ouders, familie en vrienden.

Krentenbroodactie groot succes

Krentenbrodenactie groot succes

Ouders, familie en vrienden van bewoners schreven zich massaal in voor de krentenbrodenactie van DBuren. Op 31 oktober konden we 397 heerlijke krentenbroden van Bakkerij Bril afleveren bij onze afnemers. Hiermee haalden we € 1400 op voor DBuren.

BBQ 2019

DBuren viert drie mijlpalen

Met een zonovergoten en gezellige barbecue vierden bewoners, begeleiders, ouders en naastbetrokkenen zaterdag 7 september drie mijlpalen: het 5-jarig bestaan van de Oudervereniging DBuren, het 2-jarig bestaan van DBuren en vooral hoe fijn het is dat de heerlijke tuin nu klaar is!

2019-05-belevenistafel

Bewoners proberen belevenistafel uit

Op woensdag 15 mei probeerden bewoners van DBuren de belevenistafel ‘Hopla’. Bewoners waren zeer gemotiveerd en de begeleiding kreeg deskundige uitleg van leverancier OnWijs. De belevenistafel komt op ons verlanglijstje te staan! En DBuren onderzoekt de mogelijkheden om zo’n tafel samen met andere woonvormen aan te schaffen. Bekijk ook het filmpje op onze facebookpagina.

2018-08-voetenbadje

Een hete zomer…

Ook bewoners van DBuren hebben het warm in de fantastische zomer. Dus pakken we gewoon de bus naar Bussloo en zetten een voetenbadje met parasol in de tuin. En ’s avonds genieten we van de bbq en eten in de tuin. Zo’n zwaar leven bij DBuren 🙂

2018-04-14-opening-dburen-36

DBuren officieel geopend

Onder grote belangstelling is op zaterdag 14 april 2018 Ouderinitiatief DBuren officieel geopend. Buren, familie, vrienden, begeleiders, aannemers en onderaannemers, investeerders en andere nieuwsgierigen kwamen op deze zonovergoten dag kijken hoe mooi DBuren is geworden. Bewoners gaven een rondleiding door het pand en lieten vol trots hun appartement zien. In een grote tent was een […]

het trappenhuis

Mondriaan in DBuren

Ook de laatste klussen binnen DBuren worden aangepakt… het trappenhuis verandert in een waar Mondriaan kunstwerk. Met heel veel dank aan Rick en Peter!

Burendag

Burendag 2017

Burendag Sparrenbos 23-25 was een groot succes. Heel veel buren van het Sparrenbos kwamen op deze zonnige dag kennismaken met de bewoners, ouders en betrokkenen van DBuren. En natuurlijk werden de prachtige ruimtes en appartementen uitgebreid bewonderd. Lieve buren bedankt voor jullie belangstelling en prachtige cadeau’s. Mathijs, Bram, Anna, Stella, Simone, Rineke, Remco, Thomas & […]

2017-09-start-wonen

DBuren is van start

Op 1 september is DBuren gestart. Bewoners en begeleiding hebben hun eerste week van wennen en wonen achter de rug. Wat een fijn huis is het toch en wat zijn we blij met de begeleiding van Peter en Bettina en hun team!