Minder lawaai in DBuren dankzij Boks Scholten Stichting
Montage

 

Dankzij de Boks Scholten Stichting heeft DBuren akoestische plafonds en wandpanelen in de woonkamer en keuken kunnen realiseren.

Het pand van DBuren bevat veel beton en glas. Ondanks de warme en sfeervolle inrichting klonken geluiden hard en ‘zongen rond’. Dit leverde bij de bewoners problemen op bij de prikkelverwerking.

Decoratief wandpaneel

Na een deskundige analyse en advies kon dankzij een bijdrage van de Boks Scholten Stichting medio december 2020 een oplossing gerealiseerd worden met speciale plafond- en wandpanelen.

Bewoners merkten direct het verschil. Ze kunnen elkaar beter verstaan en geven aan dat het ‘een stuk stiller is aan hun oren’. “Minder lawaai”, “Het klinkt nu alsof je buitenloopt na een flink pak sneeuw” en “dit zal mij echt heel veel paracetamolletjes schelen” zijn veelzeggende reacties van bewoners en begeleiding.

Montage
Logo Boks Scholte Stichting

Meer nieuws