Peter-Betina

Peter en Bettina

de zorgondernemers

Wij zijn Peter en Bettina Vos, veertigers met ruim 20 jaar ervaring in verschillende zorginstellingen.
Peter heeft een in-service opleiding gedaan als ziekenverzorgende in Verpleeghuis Randerode om na een aantal jaren de opleiding psychiatrisch-verpleegkundige te gaan doen bij GG-net. Daar heeft hij 13 jaar gewerkt. Bettina heeft na haar opleiding sociaal pedagogisch werk ook de in-service opleiding ziekenverzorgende gedaan. Na een aantal jaren gaan werken bij een thuiszorg-bureau, voornamelijk in een Hospice. En 12 jaar bij ouderinitiatief Ons Huis.
Wij hebben 2 kinderen: Wessel van 21 en Luna van 15 jaar.

Een paar jaar geleden werden wij door John en Trudie Buitenhuis benaderd om als echtpaar een nieuw ouder/wooninitiatief te gaan runnen, genaamd DBuren.
We kennen elkaar natuurlijk al een tijdje vanwege hun zoon Bram die ook ruim 12 jaar in Ons Huis woont.

Voor ons gaat misschien wel een droom in vervulling. Na al die jaren in de zorg zijn er veel ideeën over hoe het anders kan. Alhoewel Ons Huis dicht in de buurt komt van ons ideaal, denken wij dat er toch nog dingen anders kunnen.
Wat Bettina heeft gemerkt de afgelopen jaren in Ons Huis, is dat niet alleen kleinschalig wonen van belang is voor de mensen. Een vast en klein team wat zorgt voor een brede basis is minstens zo belangrijk. Kortere lijnen en dus direct contact met de bewoners en familie zorgt in onze optiek voor meer continuïteit. Sneller actie ondernemen omdat zorg en leidinggevenden op de vloer staan.

We willen graag met de bewoner en hun familie een veilige, stimulerende en uitdagende plek creeren waar men zich thuis voelt.
Samen kijken wat hiervoor nodig is en hoe dit te realiseren.
Een vaste basis vormen die zorgt voor continuïteit, waarbij de afspraken helder zijn zodat de jongeren zich op hun eigen manier kunnen ontplooien.

Wij gaan dit met behulp van een klein team doen. Wij houden de regie, in samenspraak met bewoner en familie, in eigen hand. Wat heeft de bewoner nodig om zijn of haar leven zo prettig en ‘gewoon’ mogelijk te leven.

We willen daarbij creatief en flexibel zijn als ‘het leven’ daarom vraagt. Een open sfeer moet er voor zorgen dat problemen snel gesignaleerd worden en adequaat worden opgelost.
Openheid en eerlijkheid zijn voor ons van groot belang zodat de bewoner ten alle tijden bovenaan blijft staan.

Ook het woord ‘samen’ is voor ons belangrijk, in deze tijd waarin we het moeten doen met wat we hebben, willen we graag met bewoner en familie op een creatieve manier blijven kijken naar wat haalbaar is!

Peter en Bettina