DBuren is een wooninitiatief in de wijk Zonnehoeve in Apeldoorn waar 9 jongvolwassenen met een beperking wonen. De bewoners hebben hun eigen volwaardig appartement en er is 24/7 zorg en begeleiding aanwezig.

DBuren is opgezet door de ouders/naastbetrokkenen van de bewoners. Zij vormen samen Oudervereniging DBuren. Het doel van de oudervereniging is het waarborgen van de continuïteit van het kleinschalig wooninitiatief DBuren waarbij passend wonen en liefdevolle zorg voor de (negen) bewoners het uitgangspunt is. Warmte, veiligheid en vertrouwen zijn de basis van een zo ‘normaal’ mogelijk leven voor bewoners.


Woonkamer


Voorkant van DBuren


Woonkamer DBuren


Achterzijde en tuin

ANBI-logo

DBuren heeft ANBI-status

Oudervereniging DBuren heef een ANBI-status toegekend gekregen. 

De ANBI-status aantrekkelijk voor donateurs omdat giften aan een ANBI belastingvoordeel kunnen opleveren. Lees hier verder.

PLafondplaten verbeteren de akoestiek

Minder lawaai in DBuren dankzij de Boks Scholten Stichting

Dankzij de Boks Scholten Stichting heeft DBuren akoestische plafonds en wandpanelen in de woonkamer en keuken gerealiseerd. Het is een flink stuk stiller en daardoor rustiger voor bewoners én begeleiders. Lees hier verder. 

277 krentenbroden bij DBuren

Bewoners, ouders, vrienden en begeleiders verkopen 277 krentenbroden voor DBuren

Op donderdag 10 december werden de 277 heerlijke krentenbroden van Bakkerij Bril afgeleverd bij DBuren. Deze broden werden door ouders, vrienden, bewoners en team van DBuren enthousiast verkocht. Lees hier verder.

Voortuin betegeld

Ook de voortuin is klaar

Vanaf dit voorjaar hebben bewoners, begeleiding en familie hard gewerkt aan de voortuin: een heg is geplaatst en medio oktober is het tegelpad aangelegd. Lees hier verder.

De 'oma's' treden op bij DBuren

De ‘oma’s’ treden op in coronatijd

7 april traden de ‘Oma’s’ op in de tuin bij DBuren en bezorgden hiermee bewoners én begeleiding energieke afleiding. Lees meer en bekijk de video.

Videoverslag Big Bazaar

Verslag van de bouw

Bekijk onze introductie video

Wilt U ons steunen?

Van 2016 tot 2019 heeft DBuren ruim € 131.784 bijeengebracht via fondsen, sponsors en donaties. Hiervoor hebben we de centrale woonkamer, keuken en tuin kunnen realiseren, samen met de enorme inspanning van alle ouders, vertegenwoordigers, familie, vrienden en VOF NaasteBuren. Hartelijk dank voor alle bijdragen in geld, natura en menskracht! 

Wilt u DBuren blijven ondersteunen? Voor bv. de aanschaf van zonwering in de woonkamer en centrale gangen? Of voor meer zonnepanelen waardoor DBuren bijna zelfvoorzienend kan worden in de stroomvoorziening?

We zijn heel blij met iedere bijdrage. Ons bankrekeningnummer is NL04 RABO 0180 5895 39 t.n.v. Oudervereniging DBuren. 

Oudervereniging DBuren | Het Sparrenbos 23 | 7325 AN Apeldoorn | 06-82140207 | info@dburen.nl | KvK 60507608 | RSIN 853941063 | Oudervereniging DBuren is een Algemeen Nut Beogende Instelling en heeft de bijbehorende ANBI status. Alle openbare documenten verbonden aan het voeren van Oudervereniging DBuren kunt U opvragen via info@dburen.nl