Mijn naam is Bram​

Mijn naam is Bram

Ik ben de zoon van John en Trudie en de jongere broer van Jonneke.

21 januari 2021 ben ik 30 jaar geworden.

Door medisch falen ontstond er een tetraplegie, links meer dan rechts tengevolge van perinataal energie tekort. Tja………moeilijke woorden, waar ik niets begrijp, maar concreet komt het er op neer, dat ik:

  • kan spreken middels gebaren en klanken
  • kan lopen met onderbeenkokers
  • een luier draag
  • één handfunctie heb
  • functioneer op een leeftijd van drie à vier jaar

Genoeg dus, om ontzettend van het leven te genieten!

Sinds augustus 2017 woon ik samen met Mathijs, Anna, Stella, Niels, Remco, Rineke, Pim en Simone bij DBuren. Daar heb ik een eigen appartement waar ik heel trots op ben!
Het was best even wennen. Maar gelukkig kende ik Bettina en Peter al van toen ik in ‘Ons Huis’ woonde. Dat was heel fijn en daardoor voelde ik me snel thuis.

Ik ben een levensgenieter en daarom heb ik een gevarieerd weekprogramma. Op maandag en dinsdag ga ik naar Senszo. Daar leer ik allerlei arbeidsmatige activiteiten en inpakwerkzaamheden.
Op woensdag rust ik uit en help ik bij DBuren. Op donderdag ga ik naar mijn ouders in Heerde. Daar help ik mijn vader met het verzorgen van de paarden Queeny en Ulkje, help ik houtkloven of werken we samen in de schuur aan de werkbank.
Dat vind ik fantastisch. Ik heb zelfs een eigen accuboormachine.
Vrijdagmiddag ga ik naar de mannen van Hout en Groen op ’s Heerenloo. Werken met hout… en heel lang koffiedrinken… super gezellig!
En dan is het weekend.
Ik heb dan heerlijk tijd om uit te slapen, in de tuin te werken en samen met de medewerkers mijn kippenhok schoon te maken of fietsen op de duofiets.
Natuurlijk kijken we ook samen televisie, maken we samen het eten klaar of drinken we samen een biertje.
Kortom ik heb gewoon een heel leuk leven!

BRAM