Mijn naam is Mathijs

Mijn naam is Mathijs

Ik ben 27 jaar.

Ik ben Mathijs en op 13 juni 1994 zeven weken te vroeg geboren. Daar heb ik een hersenbeschadiging aan over gehouden waardoor ik spastisch en slechtziend ben. Ook heb ik een verstandelijke beperking.

Ik ben een vrolijke en gezellige jongen, zit in een rolstoel en hou van muziek, computerspelletjes en gezellige dingen doen met mijn vrienden en familie. Ik ben assistent coach bij het G-korfbal bij Devinco in Deventer.

Ik werk 1 dag per week bij Steengoed (’s Heeren Loo) in Zutphen en 2 dagen per week ben ik hulpboer bij Zorgboerderij Verdandi in Loenen. Daar werk ik met de dieren en doe ik allerlei klussen die nodig zijn. Op de andere dagen doordeweeks ben ik thuis om uit te rusten en om naar fysiotherapie te gaan.

Ik woon sinds september 2017 bij DBuren en dat is echt mijn thuis geworden. De begeleiders kennen mij goed en weten wat ik nodig heb als ik dat zelf lastig vind om aan te geven. Ik ga iedere week op woensdag naar mijn vader en mijn moeder komt iedere week bij mij op visite. Ook ga ik regelmatig bij mijn vader of moeder logeren.

Ik wil graag zoveel mogelijk dingen doen die iedereen in het dagelijks leven doet: boodschappen, uitgaan, werken, etc. Dit kost me wel veel energie. Daarom ga ik regelmatig even bijtanken door rustig met mijn iPad of iPhone muziek te luisteren, een computerspelletje te spelen of tv te kijken.

Vroeger ging ik naar de peutergroep Kiki bij revalidatiecentrum Kastanjehof (nu Klimmendaal). En van mijn 4e tot 13e jaar zat ik op Mariëndael Apeldoorn (nu Kroonpad), een school voor speciaal onderwijs. Daarna heb ik 2 jaar op Mariëndael Arnhem (nu Prisma) gezeten. Ik ben toen overgestapt naar de Daniël de Brouwerschool (ZMLK) en ben daar tot mijn 20e verjaardag met veel plezier naartoe gegaan. Ik ken mijn huisgenoot Bram al vanaf deze school.